Oplossingen

Slim, veilig en bedrijfszeker

Met name in ‘harsh environments’, waar technologie 24/7 moet blijven functioneren onder de meest extreme omstandigheden, is veel behoefte aan totaaloplossingen die energie, data en functionaliteit samenvoegen in één kabel. Niet alleen uit efficiency-overwegingen maar ook omdat de veiligheidseisen steeds strenger worden. Eén vonkje als gevolg van een slechte verbinding al rampzalige gevolgen kan hebben. Als antwoord op deze behoefte ontwikkelde USE System Engineering een uniek eigen platform: CEDD® (Contactless Energy and Data Distribution).

Modulaire totaaloplossing

CEDD® is een modulaire totaaloplossing die de bundeling van energie, data en functionaliteit in één kabel combineert met contactloze, vonkvrije ‘nodes’ (verbindingspunten). Het systeem is daarmee niet alleen zeer bedrijfszeker maar ook uiterst veilig. Bovendien hebben we in CEDD® veel slimme extra functionaliteit geïntegreerd, bijvoorbeeld om het gedrag en de prestaties van een installatie nauwkeurig te monitoren, tot op het niveau van de individuele lamp. Dat maakt (preventief) onderhoud efficiënter en bespaart dus kosten.

Toepassingsgebieden

CEDD® is bij uitstek geschikt voor systemen met (lange) kabels waaraan sensoren en actuatoren gekoppeld worden, en dan met name onder barre omstandigheden zoals die zich voordoen op vliegvelden, in offshore installaties (zoals boorplatforms) en in tunnels en andere infrastructurele constructies en componenten. Het is geen toeval dat we bij USE juist in deze toepassingsgebieden onze sporen hebben verdiend − en blijven verdienen, elke dag opnieuw.

Voor de verlichting van start-, landings- en taxibanen op luchthavens ontwikkelde USE System Engineering een contactloos systeem voor de gecombineerde distributie van energie en data.
Bekijk ons Airfield Ground Lighting systeem »
USE heeft veel ervaring in het ontwikkelen van infra-oplossingen waarin signalering centraal staat. Deze oplossingen koppelen optimale veiligheid en efficiency aan een hoge mate van duurzaamheid.
Onze oplossingen tunnels & infra »
De offshore-industrie heeft wereldwijd te maken met weersomstandigheden die steeds extremer worden.
Onze oplossingen voor de offshore markt »